اینستاگرام

با وجود اینستاگرام و واتساپ،بله و هزار تا اپ دیگه ببینیم چند نفر هنوز بلاگفا رو دنبال می کنن !

بیماری کرونا وضعیت قرمز

سلام علیکم هموطن

*💠 وضعیت قرمز شاید برای بعضی از ما قابل درک نباشه* 
*فقط آنقدری بهتون بگم💠*

💠 *وضعیت قرمز* یعنی *خواهر یکی فوت میکنه* ولی نمیتونه خودش *دفنش* کنه
 
💠وضعیت قرمز یعنی بیمار هستی ولی *بیمارستان جا نداره* شما رو بستری کنه


💠وضعیت قرمز یعنی *برادرت کرونا گرفته* ولی نمی تونی بری پیشش چون برگردی *بچه ات هم میگیره*
 
💠وضعیت قرمز یعنی *مادر پیرت رو تنها تو خونه قرنطینه کردی* ولی از ترس این که نکنه خودت مبتلا باشی و بهش انتقال بدی نتونی بری پیشش

⏺⏺⏺⏺⏺⏺⏺⏺

*نزارید استان محل سکونت شما وضعیت قرمز اعلام بشه*🥺🥺

*هر چه در خانه بمانید کرونا زودتر سرکوب میشود*

*تذکر :* طبق اعلام علوم پزشکی شیراز ۱۱ نفر در شیراز در یک *مهمانی* همه قوم و خویش یک نفر آنها آلوده بوده متاسفانه *تست کرونای هر ۱۱ نفر مثبت شده* منبع صحبت های ریس علوم پزشکی فسا
هست.

*لطفا نشر دهیم تا همه آگاه شوند*

سامانه سود مشارکتی خرید شارژ7030

این سامانه توسط بچه های دانشگاه صنعتی شریف برای مقابله با سود هنگفتی است که سامانه ها و شرکت ایرانسل و مخابرات به جیب میزنن از طریق این سامانه شما میتونید در هفتاد70 درصد خرید هر تراکنش و شارژ از طریق زیر مجموعه تون شریک باشید مثلا اگر صدتا زیر مجموعه داشته باشین و ماهی چهارتا شارژ پنج هزاری بخرند سود ماهیانه شما چیزی حدود صدو پنجاه هزار بدون اینکه کاری انجام بدید در کمترین حالت ممکن

سامانه «هفتاد سی» کاربران را در ۷۰ درصد سود بازار بزرگ محصولات اعتباری از جمله شارژ و بسته های اینترنت و قبض و... شریک می کند.
شما روی خرید کسانی که از طریق شما با سایت و اپ ۷۰۳۰ آشنا شده اند، سود مشخص خواهید داشت.
از طریق لینک زیر در چند ثانیه عضو شوید و شروع به درآمدزائی کنید.
https://7030.ir/r/hamed_dadkan
شناسه‌ی معرف هنگام ثبت نام: hamed_dadkan

salam

سلام دوستان عزیز آیا هنوز کسی از این وبلاگ دیدن می کنه یا خیر؟ کسانی که هستن تو قسمت نظرات ی چیزی بفرستن جهت نظر سنجی.....پیشاپیش از همراهی شما متشکریم

دعوت از تمامی دوستان و همشهری و هم وطنان عزیز به ایرندگان

با سلام و درود خدمت تمام هم وطنان گلم اینجانب به عنوان عضوی کوچک از بخش ایرندگان شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان شما دوستان گل را دعوت می کنم تا در بهار سال ۱۳۹۷ در کنار ما در بخش ایرندگان به عنوان هندوستانی کوچک در دل هندوستانی بزرگتر به نام بلوچستان یا همان سرزمین هفت گنج مارو همراهی کنین و نوروز را در کنار ما باشید.با طبیعت کاملا بکر و هوای مطبوع و تنوع گیاهی بسیار بالا و تنوع جانوری همراه با هوای دلنشین و از همه مهمتر مردمی بسیار بسیار مهمان نواز و خونگرم.

این فرصت را غنیمت بشمارید و سفری متفاوت داشته باشین پیشا پیش سال جدید مبارک

بلوچستان و تنوع و فراوانی گیاهان دارویی

اردشیر شهرکی سطح زیر کشت گیاهان دارویی سیستان و بلوچستان را ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار ذکر کرد و اظهار داشت: این استان به دلیل تنوع اقلیمی و شرایط مساعد ظرفیت و توانمندی تولید گستره وسیعی از گونه های گیاهان دارویی را در عرصه های طبیعی و زراعی دارد به طوری که برخی گونه های ارزشمند دارویی به صورت اندمیک و انحصاری صرفا در این استان تولید می شود.

وی ادامه داد: کم توقع بودن گیاهان دارویی و سازگاری آنها با شرایط سخت محیطی و انواع تنش ها، آنها را به گزینه ای مطلوب برای گنجاندن در الگوی کشت مناطق مختلف سیستان و بلوچستان تبدیل کرده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: پتانسیل توسعه و تولید گیاهان دارویی در استان بسیار بالاتر از سطوح موجود است اما به دلایل مختلف از جمله نبود شناخت کافی از گیاهان دارویی موجود و خواص آنها، عدم شکل گیری صنایع مرتبط در کشور و استان، عدم ارتباط با بازارهای جهانی و آگاهی از تقاضای بازار، وجود نداشتن افراد متخصص در این زمینه و نبود ماشین آلات و ادوات مناسب کاشت، داشت و برداشت این محصولات در استان سبب شده است در این زمینه پیشرفت زیادی حاصل نشود.

وی تاکید کرد: ایجاد صنایع مرتبط با بسته بندی، فرآوری و بازار رسانی می تواند زمینه ساز توسعه گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان شود.

سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.

تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.

لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا،

اربابی نماینده فعال و مردمی ایرانشهر تاکید کرد: باید صنعت تولید و فراوری گیاهان دارویی در استان باید احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری بیشتر و ایجاد صنایع تبدیلی گیاهان دارویی در استان که توجیه اقتصادی زیادی دارد می‌تواند علاوه بر رونق اشتغال در منطقه، ارزآوری خوبی برای کشور ایجاد کند. پرورش گیاهان دارویی با توجه به درآمدزایی که دارد، وضعیت اشتغال و اقتصاد مردم منطقه بلوچستان را متحول می‌کند.

نماینده مردم ایرانشهر ادامه داد: گیاهان دارویی که در این منطقه کشت می‌شوند، اغلب ارزش اقتصادی خوبی برای مردم منطقه داشته به گونه‌ای که اگر مردم به کشت این گیاهان مشغول شوند شاهد درآمدزایی بسیار خوبی خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: از ۲۰۰ گونه گیاهی موجود در استان ۱۷۰ گونه آن دارای ارزش دارویی و صنعتی است. از نظر تنوع گیاهان دارویی، استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم را در بین استان‌های کشور دارد.

اربابی گفت: پوشش گیاهی متنوع در سیستان و بلوچستان باعث شده گیاهان دارویی زیادی همچون انغوزه، وشا، مورد، گز روغن، آلوئه ورا، سورنجان یا گل حسرت، ریشه شیرین بیان، زیره سیاه، چای ترش، مریم گلی، بادام کوهی و پونه با فراوانی زیاد در منطقه، تولید و روانه بازارهای داخل و خارج کشور شود.که تنوع در بلوچستان 90درصد بیشتر از سیستان است.

وی تصریح کرد: کشت این گیاهان نیاز به آبیاری فراوان نداشته و با میزان کم آب هم به راحتی کشت می‌شود، اما از آنجایی که تضمینی برای کشت این محصولات وجود ندارد، مردم نمی‌توانند در حال حاضر مزارع خود را کشت این گیاهان اختصاص دهند.

استبرق(یا همان کرک)، گیاه دارویی گرمسیری و شناخت خواص آن

 

مردم بلوچ از این گیاه برای درمان زخم ، گوش درد و سوء هاضمه استفاده می کنند و با توجه به خواص درمانی آن نزد مردم منطقه از لحاظ دارویی جایگاه خاصی دارد.

علاوه بر آن ریشه این درخت برای درمان نیش مار و عقرب و همچنین شیره آن برای کاهش ورم و زنبور گزیدگی و بیماریهای گوارشی و میگرن کاربرد دارد.

استبرق که در زبان محلی به آن ‘کرک’ می گویند دارای شاخه های پیچ خورده و گره دار و ضخیم و برگ های پهن وگل های صورتی متمایل به بنفش است.

به گفته  کارشناسان، محدوده جغرافیایی رویش درخت استبرق تمامی نواحی جنوبی ، سواحل خلیج فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.

 شیره ای در ساقه و برگ استبرق وجود دارد که هنگام قطع و یا شکستن درخت از آن جاری می شود.

گرده افشانی استبرق توسط زنبور و حشره و پروانه صورت می گیرد و در خاک های شنی و با زهکشی خوب رشد می کند و طی سال سر سبز است و ارتفاع آن به بیش از سه متر می رسد.

 از گیاه استبرق می توان محصولی لطیف تر از ابریشم به دست آورد و به جای کرم ابریشم از ابریشم حاصل از گیاه کویری استبرق استفاده کرد که بسیار لطیف، سفید و با کیفیت است.

این گیاه یا درخچه در منطقه ایرندگان به وفور و با کیفیت یافت میشود که نیاز به توجه بیشتر مسولان و سرمایه گذاران بخش گیاهان دارویی دارد که میتواند برا مردم ایرندگان بسیار سود آور باشد.و میتوان با آن بخشی از نیازهای داذویی کشور را بر طرف کرد.

ناس (ناسوار یا نسوار)چیست؟

 

ناس، ناسوار

ناس (ناسوار یا نسوار)

پیرمرد کنار سیگارها آنها را گذاشته بود. پشت سرش عطاری قدیمی قرار داشت که حالا می‌فهمم چرا او به این عطاری تکیه داده بود. ماده گیاهی سبز رنگی که داخل کیسه‌های کوچکی بسته‌بندی شده بود «ناس» نام داشت. نخستین بار بود که اسم این ماده را می‌شنیدم، دوستم با تعجب به من گفت که چیزی نیست، مثل آدامس می‌ماند، تازه می‌گویند به درد ترک سیگار هم می‌خورد. از این داستان نزدیک به یک سال می‌گذرد. حالا تصمیم گرفتم دوباره سری به همان عطاری‌ها بزنم تا وضعیت حضور ناس در آنها را بررسی کنم. ناس یا نسوار نام یک ماده گیاهی اعتیادآور است که با برگ تنباکو ساخته می‌شود.

 

 

ادامه نوشته

گیاهان دارویی بلوچستان

حتما شما هم در اطراف شهر و روستای خود و در کنار جاده ها و در بلندی کوه ها و در حاشیه ی رودخانه ها و... گیاهان زیادی را دیده اید و سرسبزی حاصل از آن ها آرامش خاصی را به شما داده است ولی توجه خاصی به آن ها نکرده و همه را به یک دید نگاه می کرده اید.

تا به حال فکر کرده اید که این گیاهان آن جا چه می کنند و حکمت آفرینش آن ها چیست و چرا این همه سیستم پیشرفته ی ریشه تا گل را در آن بیابان یا کوه جا گذاشته اند؟! اما اگر از افراد با تجربه و کهن سال سؤال کنیم، برای اکثر   آن ها استفاده هایی را خواهند گفت و اشاره به حکمت خدا خواهند کرد.

استفاده از گیاهان دارویی در منطقه ی بلوچستان از دیر باز بین مردم رواج داشته است و مردم این منطقه با توجه به محرومیت و نبود امکانات بهداشتی و پزشکی در این زمینه، حتی تا چند دهه جلوتر در جهت درمان و سلامت خود، گیاهان دارویی را تنها عنایت خداوند به خود می دانستند و از آن ها طبق تجربیات گذشتگان و با دستورالعمل های خاص استفاده می کردند.

اما امروزه با پیش رفت جهانی در زمینه ی بهداشت و علوم پزشکی، استفاده از گیاهان دارویی محلی به گونه ای رو به کم رنگ شدن است. ولی هنوز در مناطقی که از مراکز بهداشتی دور هستند، اولین قدم اورژانسی در بهبود بیمار، استفاده از جوشانده ها و تلخه های محلی است.

بهگونهای نمیتوان گیاهان دارویی را از زندگی مردم حذف شده دانست، چون گیاهان دارویی بهوسیلهی پژوهشگران و محققان به صورت علمی بررسی میشوند و خواص و ترکیبات آنها بهطور دقیق شناسایی شده بهصورت داروهای آزمایش شده و مؤثر در اختیار مردم قرار میگیرند.

در زیر نام چند گونه از گیاهان دارویی مهم منطقه ی بلوچستان را نام می بریم:

نام محلی

نام علمی

تیره

استفادههای دارویی و محلی

خصوصیات ظاهری

گلدر

 

OTOSTAGIA

LAMIACEA

نعناع

در آرام بخشی به دردهای مفاصل و کمر درد و نیز در هنگام زایمان استفاده می شود.

گیاهی ست بوته ای و   درختچه ای با ساقه خاردار

 

اشورك (اژورک)

RHAZYA STRICTA

گیش برگ

خرزهره

از شیره ی آن در دندان بندی و درآوردن دندان کودکان، از میوه تازه و نرسیده جهت رفع برق گرفتگی چشم و آفتاب زدگی، از جام گل به صورت معکوس جهت رفع تشنگی در بیابان.

درختچه ای با ارتفاع

 100- 50 که در نواحی گرم و خشک می روید.

بو مادران

ACHILLEA

ASTERACEA

کاسنی

در هنگام دل درد ودل پیچه ی ناشی از اسهال و نیز در درمان دیابت استفاده می شود.

علفی و یکساله، گیاهی معطر و خوشبو با گل های زرد رنگ

اِزگند

THYMUS

آویشن

LAMIACEA

نعناع

در رفع یرقان و زردی، فعال کردن کبد، سیاه سرفه، جلوگیری از حالت تهوع، در در مان سرفه و چرک سینه.

علفی ویکساله و گیاهی معطر و خوش رایحه که در ارتفاعات می روید.

کلپورگ

TUCRIUM

کلپوره

نعناع

 

علفی ویکساله –  برگ های متمایل به سفید و کرک دار

دان چمّی

(مور)

SALVIA

مریم گلی

نعناع

گذاشتن بذر آن در چشم، غبار و خاشاک را به طرف خود جذب می کند.

عفونت های مجاری تنفسی،سوء هاضمه،التیام زخم

علفی و بوته ای، ساقه ی چهار گوشه، میوه ی قندی و بوی خوش.

درنّگ

ARTEMISIA

افسنطین

ASTERACEA

کاسنی

نارسایی کبد، کم خونی، دفع کرم روده، یرقان، آرام بخش

گیاه معطر و خوشبو،برگ های ریز و گیاهان بوته ای.